piątek, 8 listopada 2013

Tradycyjna pasta z makreli

Bardzo lubimy wędzoną makrelę. Najlepiej smakuje Nam taka tradycyjna i łatwa w wykonaniu pasta z makreli z jajkami i szczypiorkiem. 


Tradycyjna pasta z makreli



    SKŁADNIKI:

    1 mała makrela wędzona
    2-3 jajka
    szczypiorek
    sól
    pieprz
    2 łyżki majonezu
     
    Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w drobną kostkę. Makrelę obieramy dokładnie z ości i przekładamy do miski. Do makreli dodajemy pokrojone jajka. Szczypiorek myjemy i drobno siekamy, po czym dodajemy do miski z rybą i jajkami. Dodajemy majonez, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną pastę nakładamy na pieczywo. Można też wszystkie składniki po prostu zmiksować, ale ja wolę  w takiej wersji.


    Brak komentarzy:

    Prześlij komentarz