Bardzo lubimy wędzoną makrelę. Najlepiej smakuje Nam taka tradycyjna i łatwa w wykonaniu pasta z makreli z jajkami i szczypiorkiem.
Tradycyjna pasta z makreli
SKŁADNIKI:
1 mała makrela wędzona
2-3 jajka
szczypiorek
sól
pieprz
2 łyżki majonezu
2-3 jajka
szczypiorek
sól
pieprz
2 łyżki majonezu
Jajka gotujemy na twardo, studzimy,
obieramy i kroimy w drobną kostkę. Makrelę obieramy dokładnie z ości i przekładamy do miski. Do makreli dodajemy pokrojone jajka. Szczypiorek
myjemy i drobno siekamy, po czym dodajemy do miski z rybą i jajkami.
Dodajemy majonez, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i dokładnie
mieszamy. Tak przygotowaną pastę nakładamy na pieczywo. Można też wszystkie składniki po prostu zmiksować, ale ja wolę w takiej wersji.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz