piątek, 15 listopada 2013

Ziemniaczane szaszłyki z nutą oregano

Chyba większość z nas przepada za szaszłykami. Kiedyś, na obiad przygotowałam szaszłyki ziemniaczane, świetnie się prezentują i są fajną alternatywą dla tradycyjnych ziemniaków na obiad.



Ziemniaczane szaszłyki z nutą oregano





Składniki na jedną porcję:
1 większy ziemniak
sól
oregano
garść mieszanki sałat
łyżka kukurydzy konserwowej
patyczki do szaszłyków


PRZYGOTOWANIE:

Ziemniaki obieramy, myjemy, a następnie kroimy w dość cienkie talarki.
 Całość oprószamy solą, nabijamy na patyczki do szaszłyków (ja wybrałam te dłuższe).
Po nabiciu całość posypujemy dość obficie oregano. Układamy na blaszce do pieczenia i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25 minut.



4 komentarze:

  1. pyszne połączenie! :) oregano, ziemniaczki ;) mmm!

    OdpowiedzUsuń
  2. Elegancki pomysł na swojskie ziemniaki. Genialnie sprawdzą się w imprezowym menu.

    OdpowiedzUsuń