Na szybki sobotni obiad i nie tylko polecam krokiety z parówkami i warzywami. Zawsze gdy smażę naleśniki, robię ich podwójną porcję i wówczas drugiego dnia są jak znalazł do takiego szybkiego dania. Wystarczy zawinąć w nie ulubione dodatki, panierować, usmażyć i obiad lub kolacja na ciepło gotowa.
Krokiety z parówkami i warzywami
SKŁADNIKI:
6 gotowych naleśników
3 parówki dobrej jakości
papryka konserwowa
3 ogórki konserwowe
1 jajko
bułka tarta
szczypta soli
szczypta papryki słodkiej
olej do smażenia
3 parówki dobrej jakości
papryka konserwowa
3 ogórki konserwowe
1 jajko
bułka tarta
szczypta soli
szczypta papryki słodkiej
olej do smażenia
Parówki obieramy z osłonek i kroimy na połówki. Ogórki kroimy wzdłuż na cztery części. Paprykę kroimy na kawałki. Na rozłożonego naleśnika kładziemy połówkę parówki, na nią
kawałek papryki i 2-3 kawałeczki ogórka. Całość zwijamy, podwijając boki
do środka.
Na talerzu rozmącamy jajko z solą i papryką. Na drugi talerz wsypujemy bułkę tartą. Przygotowane krokiety obtaczamy w jajku, następnie w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju , z każdej ze stron na złoty kolor.
Na talerzu rozmącamy jajko z solą i papryką. Na drugi talerz wsypujemy bułkę tartą. Przygotowane krokiety obtaczamy w jajku, następnie w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju , z każdej ze stron na złoty kolor.
Ja tez takie robię krokieciki :) ale paróweczki scieram na tarce razem z serem żółtym. Polecam Wam dziewczynki:) a ja spróbuję Waszych :)
OdpowiedzUsuńTwój pomysł też Nam się bardzo podoba, następnym razem go wykorzystamy ;-)
Usuń