sobota, 16 listopada 2013

Krokiety z parówkami i warzywami

Na szybki sobotni obiad i nie tylko polecam krokiety z parówkami i warzywami. Zawsze gdy smażę naleśniki, robię ich podwójną porcję i wówczas drugiego dnia są jak znalazł do takiego szybkiego dania. Wystarczy zawinąć w nie ulubione dodatki, panierować, usmażyć i obiad lub kolacja na ciepło gotowa.


Krokiety z parówkami i warzywami




    SKŁADNIKI:

    6 gotowych naleśników
    3 parówki dobrej jakości
    papryka konserwowa
    3 ogórki konserwowe
    1 jajko
    bułka tarta
    szczypta soli

    szczypta papryki słodkiej
    olej do smażenia
    Parówki obieramy z osłonek i kroimy na połówki. Ogórki kroimy wzdłuż na cztery części. Paprykę kroimy na kawałki. Na rozłożonego naleśnika kładziemy połówkę parówki, na nią kawałek papryki i 2-3 kawałeczki ogórka. Całość zwijamy, podwijając boki do środka.

     Na talerzu rozmącamy jajko z solą i papryką. Na drugi talerz wsypujemy bułkę tartą. Przygotowane krokiety obtaczamy w jajku, następnie w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju , z każdej ze stron na złoty kolor.




    2 komentarze:

    1. Ja tez takie robię krokieciki :) ale paróweczki scieram na tarce razem z serem żółtym. Polecam Wam dziewczynki:) a ja spróbuję Waszych :)

      OdpowiedzUsuń
      Odpowiedzi
      1. Twój pomysł też Nam się bardzo podoba, następnym razem go wykorzystamy ;-)

        Usuń