poniedziałek, 4 listopada 2013

Poniedziałkowy "fit" - klopsiki z ogórkiem gotowane na parze

Dziś w ramach cyklu poniedziałkowy fit przedstawiamy przepis na "mielone" przygotowane w zdrowszej formie. Klopsiki możemy zrobić z różnymi dodatkami jak np papryka czerwona czy chociażby kukurydza. Wszystko zależy jedynie od Naszego smaku i wyobraźni.

Klopsiki z ogórkiem gotowane na parze 



SKŁADNIKI:

400 g mięsa mielonego
3 ogórki konserwowe
1 jajko
2 łyżki kaszy manny
1 cebula
sól
pieprz
    Ogórki konserwowe kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Mięso przekładamy do miski, dodajemy do niego ogórki i cebulę. Następnie wbijamy jajko, dodajemy kaszę manną. Całość doprawiamy solą, pieprzem i mieszamy. Formujemy małe klopsiki i gotujemy je na parze ok 15 minut.


    Brak komentarzy:

    Prześlij komentarz