Była już u nas na blogu potrawka z patisona w grahamce i jajko w pomidorze, zainspirowana tymi przepisami zrobiłam dziś jajko zapiekane w grahamce. Dziś takie właśnie miałam śniadanko. Szybko, zdrowo i smacznie, czyli to co lubię w wolne od pracy leniwe poranki.
Jajko w grahamce zapiekane
1 okrągła grahamka
1 jajko
sól
pieprz
zielona cebulka
Z bułki odcinamy górę, a następnie
wydrążamy delikatnie środek. Do tak przygotowanej grahamki wbijamy jajko.
Z wierzchu oprószamy delikatnie solą i pieprzem. Bułkę wstawiamy do
piekarnika nagrzanego do ok 180 stopni i pieczemy tak długo aż jajko się zetnie, ok 15 minut. Górną część bułki również wkładamy do
piekarnika, ale pieczemy ją krócej aby się nie przypaliła, a tylko
zrobiła chrupiąca. Podajemy posypane obficie zieloną cebulką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz