Dziś szybka i smaczna sałatka, której głównym składnikiem jest kapusta pekińska i jajka. Sałatka ta często gości na naszym stole, jej zrobienie tak naprawdę nie zajmuje dużo więcej czasu niż ugotowanie jajek. Później to już tylko wymieszać i gotowe.
Sałatka z kapusty pekińskiej
SKŁADNIKI:
1/2 średniej wielkości kapusty pekińskiej
puszka kukurydzy
3 jajka
czerwona cebula
3 połówki czerwonej marynowanej papryki
majonez
łyżeczka musztardy
sól
pieprz
Kapustę pekińską drobno szatkujemy.
Jajka gotujemy na twardo, obieramy, studzimy i kroimy w kostkę.
Czerwoną cebulę obieramy i kroimy w kostkę lub piórka. Do kapusty
dodajemy kukurydzę, pokrojone jajka, cebulkę, pokrojoną drobno paprykę.
Dodajemy majonez i musztardę i mieszamy. Całość doprawiamy do smaku
solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz