wtorek, 12 listopada 2013

Sałatka z kapusty pekińskiej

Dziś szybka i smaczna sałatka, której głównym składnikiem jest kapusta pekińska i jajka. Sałatka ta często gości na naszym stole, jej zrobienie tak naprawdę nie zajmuje dużo więcej czasu niż ugotowanie jajek. Później to już tylko wymieszać i gotowe.

Sałatka z kapusty pekińskiej 



SKŁADNIKI: 
1/2 średniej wielkości kapusty pekińskiej
puszka kukurydzy
3 jajka
czerwona cebula
3 połówki czerwonej marynowanej papryki
majonez
łyżeczka musztardy
sól
pieprz

Kapustę pekińską drobno szatkujemy. Jajka gotujemy na twardo, obieramy, studzimy i kroimy w kostkę. Czerwoną cebulę obieramy i kroimy w kostkę lub piórka. Do kapusty dodajemy kukurydzę, pokrojone jajka, cebulkę, pokrojoną drobno paprykę. Dodajemy majonez i musztardę i mieszamy. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz