Roladki z naleśników możemy traktować jako samodzielne danie lub podać, tak jak ja to zrobiłam, pokrojone na plastry jako przekąskę. U mnie taka przekąska sprawdziła się na imprezie, zainteresowanie nią było duże i zniknęła jako pierwsza ze stołu. Smakują dobrze zarówno na ciepło jak i na zimno.
Roladki mięsne z naleśników
SKŁADNIKI (na 5 roladek):
10 gotowych naleśników
1/2 kg mięsa mielonego
2 cebule
2 łyżki majonezu
2 łyżki keczupu
2 jajka
ogórki konserwowe
200 g sera żółtego
sól
pieprz
boczek w plastrach
1/2 kg mięsa mielonego
2 cebule
2 łyżki majonezu
2 łyżki keczupu
2 jajka
ogórki konserwowe
200 g sera żółtego
sól
pieprz
boczek w plastrach
Zaczynamy od ugotowania jajek na twardo, następnie przygotowujemy mięso. Przekładamy
mięso do miseczki, dodajemy do niego pokrojone w drobną kosteczkę
cebule, majonez i keczup. Całość doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy
dokładnie. Naleśnika smarujemy masą mięsną, przykrywamy drugim
naleśnikiem i ponownie nakładamy masę mięsną. Kolejną warstwę stanowi ser żółty starty na tarce o drobnych oczkach. Na serze układamy dwie
ćwiartki jajka lub małe ogórki konserwowe, co kto woli i zwijamy całość tak jak
krokiety. Przygotowane roladki owijamy plastrami boczku, można spiąć wykałaczkami, aby się nie rozeszły.
Roladki układamy ciasno w
naczyniu do zapiekania, przykrywamy folią aluminiową i pieczemy ok 40 minut w
piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Gotowe roladki kroimy na plasterki.
Rewelacja bardzo mi się to podoba:):)
OdpowiedzUsuń:) polecamy takie roladki, są świetne
Usuńsuper fajnie wyglądają, jestem już głodna:)))
OdpowiedzUsuńgibli:)
Zachęcamy do wypróbowania przepisu ;-)
UsuńTe mieso jest zmielone jak na pasztet ?
OdpowiedzUsuńPatrycjo to normalne surowe mięso mielone, które możemy kupić gotowe w sklepie lub samemu zmielić. Zostało dokładnie wymieszane (wyrobione) z cebulka i dodatkami i taką masą posmarowałam naleśniki.
Usuń