czwartek, 17 października 2013

Pomidory z sałatką jajeczno - serową

Dziś na obiad proponowałyśmy brokułową, a na kolację podajemy pomidora z jajkiem i gorgonzolą. Szybkie, smaczne i nie wymagające dużego wysiłku danie, a jednak wygląda ciekawie i zaskakuje połączeniem smaków.


Pomidor z sałatką jajeczno - serową



SKŁADNIKI na 2 porcje:
2 duże pomidory
2 jajka
1 łyżeczka chrzanu
6 rzodkiewek
pieprz
kawałek  sera gorgonzola ok 30 g


Pomidory obieram ze skórki (nie jest ot konieczne, ale ja po prostu nie jem pomidorów ze skórą), odkrawam wierzchy i usuwam miąższ ze środka. Jajka gotuje na twardo, obieram i kroje w kostkę. Pokrojone jajka mieszam z chrzanem. Rzodkiewki kroję na drobne kawałki i dodaję do jajka razem z  pokruszonym serem. Całość przyprawiam pieprzem, mieszam i farszem napełniam pomidora.

2 komentarze:

  1. Noi zachęciłyście mnie :) super propozycja na kolację dla mojej rodzinki :)

    OdpowiedzUsuń