Czasem zamiast tradycyjnych jajek w majonezie robię takie jajka faszerowane. Nie zajmuje to dużo więcej czasu a wyglądają ciekawiej i smakują również dzięki dodatkowi chrzanu i zielonej cebulki.
Jajka faszerowane
SKŁADNIKI:
7 jajek
2 oliwki czarne
1 łyżeczka chrzanu
zielona cebulka
łyżka majonezu
sól
pieprz
Jajka gotujemy na twardo w lekko osolonej wodzie. Studzimy i obieramy. Z jednej strony ścinamy jajko na płasko, aby się nie przewracało na talerzu. Z drugiej strony nożem wycinamy koronę, ja robię to takim nożykiem do dekoracji. Delikatnie wyciągamy żółta dodajemy do nich chrzan, majonez, posiekaną cebulkę. Farsz z żółtek doprawiamy do smaku solą i pieprzem i za pomocą małej łyżeczki wypełniamy farszem jajka. Dekorujemy plasterkiem oliwki.
Dosłownie piękne:) jaki wspaniały pomysł:) napewno zrobię XERO:)
OdpowiedzUsuńCieszemy się bardzo, że pomysł się spodobał i czekamy na XERO :D
UsuńProste, a bardzo pomysłowe i apetyczne.
OdpowiedzUsuńO to chodziło, żeby było prosto i smacznie. Polecamy
Usuń