wtorek, 22 października 2013

Jajka faszerowane

Czasem zamiast tradycyjnych jajek w majonezie robię takie jajka faszerowane. Nie zajmuje to dużo więcej czasu a wyglądają ciekawiej i smakują również dzięki dodatkowi chrzanu i zielonej cebulki. 

Jajka faszerowane






SKŁADNIKI:
7 jajek 
2 oliwki czarne 
1 łyżeczka chrzanu 
zielona cebulka 
łyżka majonezu 
sól 
pieprz

 Jajka gotujemy na twardo w lekko osolonej wodzie. Studzimy i obieramy. Z jednej strony ścinamy jajko na płasko, aby się nie przewracało na talerzu. Z drugiej strony nożem wycinamy koronę, ja robię to takim nożykiem do dekoracji. Delikatnie wyciągamy żółta dodajemy do nich chrzan, majonez, posiekaną cebulkę. Farsz z żółtek doprawiamy do smaku solą i pieprzem i   za pomocą małej łyżeczki wypełniamy farszem jajka. Dekorujemy plasterkiem oliwki.


4 komentarze:

  1. Dosłownie piękne:) jaki wspaniały pomysł:) napewno zrobię XERO:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Cieszemy się bardzo, że pomysł się spodobał i czekamy na XERO :D

      Usuń
  2. Proste, a bardzo pomysłowe i apetyczne.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. O to chodziło, żeby było prosto i smacznie. Polecamy

      Usuń