środa, 25 września 2013

"Słodkie środy" - muffiny z oreo i krówką

Lubicie środy? :) Z  jednej strony to dopiero środek pracowitego tygodnia ale z drugiej to przecież już tuż tuż do wolnego weekendu :D Jak co środę zapraszamy na słodkość, dzisiaj częstujemy muffinami z oreo i krówką :) wyszły przepyszne - spróbujcie :) 


Muffiny z oreo i krówką 





SKŁADNIKI:


250 g mąki pszennej
120 g cukru pudru
2 jajka
4 łyżki oleju
240 g jogurtu naturalnego
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 opakowanie cukru waniliowego
12 ciasteczek oreo
12 krówek
czekoladowe pieguski do dekoracji



PRZYGOTOWANIE:
Do jedne miski wsypujemy mąkę, cukier puder, cukier waniliowy oraz proszek do pieczenia - dokładnie mieszamy, do drugiej miski przekładamy mokre składniki - jajka, olej, jogurt i całość mieszamy, do mokrych składników przekładamy suche i dokładnie mieszamy energicznie do uzyskania jednolitej masy. Do papilotek na muffinki przekładamy po łyżce ciasta, następnie układamy oreo i krówkę i zalewamy całość łyżką ciasta, dekorujemy czekoladowymi pieguskami, pieczemy w nagrzanym do 190 stopni piekarniku przez około 25 minut do zarumienienia muffinek.



2 komentarze:

  1. Dziś sporządzone - zrobiły wielkie wrażenie na gościach :) Troszkę przerosły papilotki, więc następnym razem będę musiała zmodyfikować wielkość, ale ocena smakoszy bardzo pozytywna :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Cieszymy się że smakowały. Radzimy wypełniać papilotki ciastem do ok 3/4 wysokości, wtedy powinno być ok.

      Usuń