Dzisiaj chciałyśmy zaprosić Was na lekką wariację lecza. Lubicie
leczo? My uwielbiamy. Jednak aby nie było zbytnie monotonnie zmieniamy
dodatki i urozmaicamy Nasze potrawy. Dziś dodałyśmy patisony i podałyśmy
w całkowicie jadalnej miseczce - grahamka świetnie komponuje się z tą
potrawą :)
Leczo z patisonem w grahamce
SKŁADNIKI:
2 średnie patisony
1 papryka czerwona
1 papryka czerwona
1 papryka zielona bądź żółtka
1 papryczka czerwona pepperoni
2 ogórki konserwowe
1 cebula biała
1 laska kiełbasy wędzonej (około 250 g)
2 łyżeczki koncentratu
sól
pieprz
olej
papryka słodka
4 bułki grahamki
PRZYGOTOWANIE:
Warzywa myjemy, cebule i patisony obieramy, wszystkie warzywka razem z
kiełbasą kroimy w słupki, jedynie papryczkę pepperoni drobniutko. W woku
rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę i podpiekamy, następnie dodajemy
pokrojone patisony i paprykę i wszystko podpiekamy przez około 5 minut. Warzywka rozsuwamy na boki, a na środek woka wrzucamy kiełbaskę którą
podpiekamy, całość mieszamy i doprawiamy solą pieprzem i papryką,
dodajemy pokrojone korniszony oraz papryczkę pepperoni. Mastępnie
dodajemy koncentrat i wszystko mieszamy, podduszamy przez kolejne 5
minut. Przygotowujemy bułeczki, z wierzchu odcinamy przykrycie, środek
wydrążamy (możemy wsadzić na 5 minut do piekarnika ale nie jest to
konieczne), do przygotowanych bułeczek nakładamy potrawkę i serwujemy
tuż po przygotowaniu bądź możemy zabrać ze sobą do pracy właśnie tak nafaszerowane bułeczki.
smacznego :)
Ślinka cieknie!!!!
OdpowiedzUsuńPolecamy bo jest pyszne!!
UsuńBardzo fajny pomysł, muszę wypróbować.
OdpowiedzUsuńZachęcamy do wypróbowania i pochwalenia się Nam jak wyszło.
Usuń