czwartek, 12 września 2013

Leczowa wariacja - potrawka z patisona w grahamce


Dzisiaj chciałyśmy zaprosić Was na lekką wariację lecza. Lubicie leczo? My uwielbiamy. Jednak aby nie było zbytnie monotonnie zmieniamy dodatki i urozmaicamy Nasze potrawy. Dziś dodałyśmy patisony i podałyśmy w całkowicie jadalnej miseczce - grahamka świetnie komponuje się z tą potrawą :)



Leczo z patisonem w grahamce 




SKŁADNIKI:
2 średnie patisony
1 papryka czerwona

1 papryka zielona bądź żółtka

1 papryczka czerwona pepperoni

2 ogórki konserwowe
1 cebula biała
1 laska kiełbasy wędzonej (około 250 g)
2 łyżeczki koncentratu
sól
pieprz
olej
papryka słodka
4 bułki grahamki 



PRZYGOTOWANIE:


Warzywa myjemy, cebule i patisony obieramy, wszystkie warzywka razem z kiełbasą kroimy w słupki, jedynie papryczkę pepperoni drobniutko. W woku rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę i podpiekamy, następnie dodajemy pokrojone patisony i paprykę i wszystko podpiekamy przez około 5 minut. Warzywka rozsuwamy na boki, a na środek woka wrzucamy kiełbaskę którą podpiekamy, całość mieszamy i doprawiamy solą pieprzem i papryką, dodajemy pokrojone korniszony oraz papryczkę pepperoni. Mastępnie dodajemy koncentrat i wszystko mieszamy, podduszamy przez kolejne 5 minut. Przygotowujemy bułeczki, z wierzchu odcinamy przykrycie, środek wydrążamy (możemy wsadzić na 5 minut do piekarnika ale nie jest to konieczne), do przygotowanych bułeczek nakładamy potrawkę i serwujemy tuż po przygotowaniu bądź możemy zabrać ze sobą do pracy właśnie tak  nafaszerowane bułeczki.
 smacznego :)

4 komentarze:

  1. Ślinka cieknie!!!!

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo fajny pomysł, muszę wypróbować.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zachęcamy do wypróbowania i pochwalenia się Nam jak wyszło.

      Usuń