Morszczuk na cukinii pod migdałami
SKŁADNIKI na 2 porcje:
2 płaty morszczuka
1 cukinia
płatki migdałowe
szczypiorek
pieprz kolorowy - młynek
zioła prowansalskie
tymianek
oregano
PRZYGOTOWANIE:
Rybę
dokładnie osuszamy, posypujemy ziołami prowansalskimi, tymiankiem,
oregano oraz pieprzem kolorowym, pozostawiamy na około 15 minut w
lodówce. następnie cukinie myjemy i kroimy w plastry, układamy na foli
aluminiowej, następnie przekładamy morszczuka i całość dość obficie
posypujemy płatkami migdałowymi, folię dokładnie zawijamy i wstawiamy do
piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 25 minut.
Podajemy
posypując szczypiorkiem.
Smacznego :)
idealna rybka dla dietkujących, wypróbuję i napiszę jaka wyszła
OdpowiedzUsuńCzekamy na Twoją opinię po wypróbowaniu.
OdpowiedzUsuń