poniedziałek, 23 września 2013

Poniedziałkowy "fit" - morszczuk na cukinii pod migdałami

Kilka dni temu naszła mnie ochota na rybę. Zrobić pieczoną czy też bardziej fit pomyślałam ??? I tak też w dzisiejszym Poniedziałkowym Fit zapraszamy na morszczuka przygotowanego inaczej niż zwykle, mianowicie - morszczuk został upieczony na cukinii pod kołderką z płatków migdałowych - zdrowie na talerzu :) 

Morszczuk na cukinii pod migdałami



SKŁADNIKI na 2 porcje:


2 płaty morszczuka
1 cukinia
płatki migdałowe
szczypiorek
pieprz kolorowy - młynek
zioła prowansalskie
tymianek
oregano



PRZYGOTOWANIE:
Rybę dokładnie osuszamy, posypujemy ziołami prowansalskimi, tymiankiem, oregano oraz pieprzem kolorowym, pozostawiamy na około 15 minut w lodówce. następnie cukinie myjemy i kroimy w plastry, układamy na foli aluminiowej, następnie przekładamy morszczuka i całość dość obficie posypujemy płatkami migdałowymi, folię dokładnie zawijamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 25 minut. 




Podajemy posypując szczypiorkiem.
Smacznego :)

2 komentarze:

  1. idealna rybka dla dietkujących, wypróbuję i napiszę jaka wyszła

    OdpowiedzUsuń
  2. Czekamy na Twoją opinię po wypróbowaniu.

    OdpowiedzUsuń