poniedziałek, 4 lipca 2016

Poniedziałkowy "fit" - Surówka z kapusty pekińskiej z papryką i koperkiem

Najszybsza i jedna z moich ulubionych surówek. Kapusta pekińska jest idealną bazą na takowe dodatki do obiadu. Można je łączyć z każdym warzywkiem przez nas lubianym. Dodatkowy atut to moc witamin i fakt, że przygotowuje się je błyskawicznie :) 

Surówka z kapusty pekińskiej z papryką i koperkiem


Składniki:
około 400 g kapusty pekińskiej
1 mała papryka czerwona
1 pęczek świeżego koperku
oliwa
sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:
Kapustę szatkujemy, przekładamy do miski. 
Paprykę myjemy, oczyszczamy z nasion, kroimy w kosteczkę, dodajemy do kapusty wraz z  posiekanym świeżym koperkiem - mieszamy. Surówkę skrapiamy oliwą, doprawiamy do smaku solą oraz świeżo mielonym pieprzem - mieszamy.
Odstawiamy na kwadrans i podajemy.

6 komentarzy: