Najszybsza i jedna z moich ulubionych surówek. Kapusta pekińska jest idealną bazą na takowe dodatki do obiadu. Można je łączyć z każdym warzywkiem przez nas lubianym. Dodatkowy atut to moc witamin i fakt, że przygotowuje się je błyskawicznie :)
Surówka z kapusty pekińskiej z papryką i koperkiem
Składniki:
około 400 g kapusty pekińskiej
1 mała papryka czerwona
1 pęczek świeżego koperku
oliwa
sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Kapustę szatkujemy, przekładamy do miski.
Paprykę myjemy, oczyszczamy z nasion, kroimy w kosteczkę, dodajemy do kapusty wraz z posiekanym świeżym koperkiem - mieszamy. Surówkę skrapiamy oliwą, doprawiamy do smaku solą oraz świeżo mielonym pieprzem - mieszamy.
Odstawiamy na kwadrans i podajemy.
Smacznie! :-)
OdpowiedzUsuńOj tak smacznie ... :)
UsuńW moim stylu:) Pycha!!!
OdpowiedzUsuń:) i w naszym stylu również
UsuńOj, u mnie akurat jest koperkowa fala, więc koniecznie muszę Waszą sałatkę wypróbować :-)
OdpowiedzUsuńCieszy nas to i smacznego dla Was :))
Usuń