Sezon grillowy w pełni. Z pewnością wielu z Was sięga po mięsa i warzywa grillowane. Osobiście lubię zajadać się grillowanymi mięsami w towarzystwie zieleniny. Tym razem jednak zostało mi sporo grillowanego karczku i wykorzystałam go do pysznej sałatki, którą śmiało można zabrać do pracy. Jako podkreślenie jej charakteru i smaku posłużył mi Sos czosnkowy FOLWARK, który idealnie się do niej nadał.
Sałatka z grillowanym karczkiem
SKŁADNIKI:
około 150 g grillowanego karczku
70-100 g kapusty pekińskiej
około 15 oliwek zielonych
1 pomidor
zielona cebulka lub szczypiorek
PRZYGOTOWANIE:
Kapustę pekińską szatkujemy, oliwki kroimy w plastry, szczypiorek lub zieloną cebulkę siekamy - przekładamy do miski i mieszamy (zostawiając zieleninę do oprószenia). Karczek grillowany kroimy w kostkę, dodajemy do warzyw i mieszamy. Na koniec dodajemy pokrojonego w ósemki pomidora. Na wierzch nakładamy sos czosnkowy, oprószamy zieleniną.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz