Lubicie proste i smaczne sałatki ? Ja uwielbiam te które nie posiadają w sobie majonezu i dzisiaj takową dla Was przygotowałam. Pyszne połączenie, które idealnie sprawdzi się również przy podaniu z mięsem. Brokuł dla lekkości i zachowania swych wartości został przygotowany na parze i właśnie przy takich sałatkach polecam tę obróbkę. Dodatkowo sałatkę możemy podać z ulubionym dipem i tu pozostawiam to już Waszej fantazji smakowej :)
Brokułowa sałatka z pieczoną ciecierzycą i sezamem
SKŁADNIKI:
450-500 g brokuła (u mnie mrożony)
1 opakowanie sera feta
1 puszka upieczonej ciecierzycy na ostro
2-3 łyżki ziarna sezamu
PRZYGOTOWANIE:
Różyczki brokuła gotujemy al dente na parze. Ser feta kroimy w kostkę. Ciecierzycę pieczemy (przepis znajdziecie tu). W szklanej misce warstwami układamy połowę; brokuła, fety i ciecierzycy, w ten sam sposób nakładamy drugie warstwy. Całość oprószamy sezamem. Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz