poniedziałek, 20 kwietnia 2015

Poniedziałkowy "fit" - Drobiowe roladki z ketchupem, koperkiem i czosnkiem

W cotygodniowym cyklu Poniedziałkowy "fit" zapraszamy zawsze na coś lekkiego, lub tradycyjne danie z ograniczoną ilością kalorii. Dzisiaj przedstawiamy Wam na drobiowe roladki z ketchupem, koperkiem i czosnkiem. Znacie takie połączenie? Całość została jedynie przyrumieniona na oliwie, a następnie ugotowana na parze. Do przygotowania roladek użyłyśmy ketchupu kieleckiego łagodnego, który otrzymałyśmy w paczce od SPOŁEM - dziękujemy :-)   

Drobiowe roladki z ketchupem, koperkiem i czosnkiem


SKŁADNIKI:



2 pojedyncze filety z kurczaka


1/2 pęczka koperku
2 ząbki czosnku
sól
pieprz kolorowy świeżo mielony
2 łyżki oliwy

PRZYGOTOWANIE:

Filet myjemy, osuszamy, oprószamy solą i świeżo mielonym pieprzem i rozklepujemy.
 Filet smarujemy ketchupem.




Czosnek obieramy i wraz z koperkiem siekamy. Następnie nakładamy koperek na całą powierzchnię mięsa oraz posypujemy posiekanym czosnkiem.


Filet zwijamy w roladę. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wkładamy roladki i opiekamy po 2 minuty z każdej strony. 


Roladki przekładamy do naczynia do gotowania na parze i gotujemy około 20 minut. 


Smacznego :) 



Do przygotowania roladek użyłam ketchupu kieleckiego łagodnego, który był w paczuszce otrzymanej od SPOŁEM. Ketchup dostałyśmy w słoiczku, który ukazuje co kryje w sobie opakowanie. Konsystencja tradycyjnego ketchupu, smak łagodny z nutą słodyczy, która świetnie podkreśla smak. 
Ketchup w naszym domu używany jest nie tylko jako dodatek do kanapek, czy sałatek ale świetnie sprawdza się również  do marynat, pieczonych mięs, rolad czy wszelakich potrawek. Produkt ten polecamy wszystkim i z pewnością niejednokrotnie sięgniemy po niego robiąc spożywcze zakupy.

13 komentarzy: