poniedziałek, 17 listopada 2014

Poniedziałkowy "fit" - Jajka z nadzieniem rybnym

Dziś szybki i prosty do przygotowania przepis z wykorzystaniem filetów z makreli w sosie pomidorowym. Bardzo lubię wszelakie pasty rybne, a przygotowując ją w jajkach, możemy podać ją zarówno na kolację, jak i na przystawkę. Pasty takie robię często, ale pierwszy raz dodałam do niej rzodkiewkę i bardzo spodobał mi się ten smak. 

Jajka z nadzieniem rybnym




 SKŁADNIKI:

6 jajek
pieprz, sól 
zielona cebula 
10 rzodkiewek 

PRZYGOTOWANIE:

Jajka gotujemy na twardo w lekko osolonej wodzie. Studzimy i obieramy, a następnie kroimy na połówki i wyciągamy delikatnie żółtko ze środka, nie uszkadzając białek. Żółtka przekładamy do miseczki i dodajemy do nich rybę w sosie pomidorowym. Całość rozgniatamy widelcem. Dodajemy drobno posiekany szczypiorek oraz rzodkiewkę, doprawiamy pieprzem i mieszamy. Przygotowanym farszem napełniamy białka.



Do przygotowania tego przepisu wykorzystałam Filety z makreli w sosie pomidorowym fit, które otrzymałyśmy do przetestowania od firmy GRAAL. Jak zapewnia producent konserwę wyprodukowano bez dodatku cukru, a w jej składzie filet z makreli stanowi 50 procent. 


Smak całości jest bardzo dobry, świetnie komponuje się w różnych pastach, a ja najbardziej lubię makrelę w sosie pomidorowym w paście jajecznej, lub po prostu jeść prosto z puszki.

6 komentarzy: