poniedziałek, 13 października 2014

Poniedziałkowy "fit" - Surówka z kiszonej kapusty i papryki marynowanej

Dziś przepis z serii szybkich i prostych, ale takie przecież też muszą się tu pojawiać. Surówka z kapusty kiszonej z marynowaną papryką jest smacznym dodatkiem zarówno do rybnego jak i mięsnego obiadu.

 Surówka z kiszonej kapusty i papryki marynowanej

SKŁADNIKI:

200 g kapusty kiszonej
150 g marynowanej papryki
1 łyżka oliwy z oliwek
pieprz, sól
 
 PRZYGOTOWANIE:

Kapustę kiszoną płuczemy w wodzie aby nie była zbyt kwaśna. Następnie odciskamy z wody i kroimy drobno. Paprykę marynowaną odcedzamy z zalewy i drobno kroimy. Kapustę mieszamy z papryką marynowaną. Całość polewamy oliwą. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku i mieszamy.



3 komentarze: