poniedziałek, 26 maja 2014

Poniedziałkowy "fit" - roladki z kurczaka z zielonymi szparagami

Póki sezon szparagowy trwa cieszmy się nimi i zajadajmy. Są bardzo zdrowe i bogate w składniki mineralne. Kiedyś myślałam, że wymagają długiej obróbki, jednak to nieprawda, w krótkim czasie możemy wyczarować z nimi ciekawe danie.

Roladki z kurczaka z zielonymi szparagami



 SKŁADNIKI:
2 filety z kurczaka 
6-8 szparagów zielonych 
sól , pieprz
szczypta cukru 
łyżka oliwy 
0,5 szklanki bulionu warzywnego 

PRZYGOTOWANIE: 
Filety rozbijamy i posypujemy solą i pieprzem z obu stron. Szparagi obgotowujemy w wodzie z dodatkiem soli i szczypty cukru ok 7 minut, mają być al dente. Szparagi odcedzamy i kroimy na mniejsze części. Na każdy filecie układamy po kilka kawałków szparagów


 i zwijamy mięso. Smażymy na rozgrzanej w rondelku oliwie.


 Gdy mięso jest obsmażone z każdej strony wlewamy bulion i dusimy 15 minut.


8 komentarzy:

  1. Po prostu wspaniałe :) pozdrawiam :) Czyki

    OdpowiedzUsuń
  2. świetny pomysł na wiosennego kurczaka!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polecamy, szybko, smacznie i zdrowo, czyli idealne połączenie na wiosnę.

      Usuń
  3. bardzo fajne roladki, ładnie wyglądają:)
    gibli:))

    OdpowiedzUsuń