Przyznam szczerze, że dziś miał być przepis na zupę z botwinki, a pojawia się na przekąskę z ciasta francuskiego. A to tak naprawdę z braku czasu na przygotowanie i zrobienie wpisu, dlatego postawiłyśmy na coś szybkiego i łatwego, a wspominana zupa pojawi się już po weekendzie.
Poduszeczki z parówkowymi kwiatuszkami
Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego
1 jajko
3-4 parówki z szynki
sól
PRZYGOTOWANIE:
Ciasto francuskie rozwijamy na płasko. Jajko roztrzepujemy delikatnie, oraz doprawiamy szczyptą soli. Całe ciasto z wierzchu smarujemy roztrzepanym jajkiem. Parówki kroimy na cieniutkie plasterki i układamy na cieście w dowolnej konfiguracji, u mnie to kwiatuszki. Przecinamy ciasto na kawałki i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok 15 minut.
Prosty i smaczny pomysł do schrupania od zaraz :)))
OdpowiedzUsuńO to właśnie chodziło, aby było prosto i szybko
Usuńmmm... z pewnością bym się skusiła
OdpowiedzUsuńPolecamy wypróbowanie przepisu!
UsuńBardzo fajnie wyglądają.
OdpowiedzUsuńCiekawy pomysł :)
OdpowiedzUsuńCieszymy się, że Nasz pomysł się spodobał.
Usuń