poniedziałek, 31 marca 2014

Poniedziałkowy "fit" - surówka z kapusty pekińskiej i rzodkiewki

Dzisiaj poniedziałek, tym samym zapraszamy na nasz cotygodniowy cykl...
Dzisiaj będzie lekko, szybko i jak zawsze smacznie ;-). Surówka z kapusty pekińskiej i rzodkiewki stanowi świetny dodatek do obiadu bądź może być zdrową przekąską.

Surówka z kapusty pekińskiej i rzodkiewki



SKŁADNIKI:

15 - 20 dag kapusty pekińskiej
4 rzodkiewki
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
pieprz kolorowy świeżo mielony
 PRZYGOTOWANIE:

Kapustę szatkujemy dość drobno, przekładamy do miski. 
Rzodkiewki myjemy i ścieramy na tarce na dużych oczkach. 
Rzodkiewkę dodajemy do kapusty, następnie dodajemy natkę pietruszki i wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy.
 Surówkę przekładamy do miseczek, oprószamy świeżo zmielonym pieprzem i podajemy.

4 komentarze:

  1. Często robię surówkę z pekinki, ale z rzodkiewką jeszcze nie robiłam, muszę wypróbować:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Taki cykl bardzo się przyda. Nie wiem jak inni, ale w sobotę i niedzielę strasznie się objadam więc... takie uspokojenie bardzo się przyda. :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dokładnie z taką myślą zakładałyśmy owy cykl .. Po ciężkim weekendzie lekki poniedziałek :)

      Usuń