Dzisiaj poniedziałek, tym samym zapraszamy na nasz cotygodniowy cykl...
Dzisiaj będzie lekko, szybko i jak zawsze smacznie ;-). Surówka z kapusty pekińskiej i rzodkiewki stanowi świetny dodatek do obiadu bądź może być zdrową przekąską.
Surówka z kapusty pekińskiej i rzodkiewki
SKŁADNIKI:
15 - 20 dag kapusty pekińskiej
4 rzodkiewki
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
pieprz kolorowy świeżo mielony
15 - 20 dag kapusty pekińskiej
4 rzodkiewki
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
pieprz kolorowy świeżo mielony
PRZYGOTOWANIE:
Kapustę szatkujemy dość drobno, przekładamy do miski.
Kapustę szatkujemy dość drobno, przekładamy do miski.
Rzodkiewki myjemy i ścieramy na tarce na dużych oczkach.
Rzodkiewkę dodajemy do kapusty, następnie dodajemy natkę pietruszki i wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy.
Surówkę przekładamy do miseczek, oprószamy świeżo zmielonym pieprzem i podajemy.
Często robię surówkę z pekinki, ale z rzodkiewką jeszcze nie robiłam, muszę wypróbować:)
OdpowiedzUsuńTaki cykl bardzo się przyda. Nie wiem jak inni, ale w sobotę i niedzielę strasznie się objadam więc... takie uspokojenie bardzo się przyda. :)
OdpowiedzUsuńDokładnie z taką myślą zakładałyśmy owy cykl .. Po ciężkim weekendzie lekki poniedziałek :)
Usuń