Surówki to świetny dodatek do mięs jak i idealne zestawienie warzyw nadające się na lekką kolację. Dzisiaj właśnie przygotowałam takową surówkę - lekką i smaczną. Jest ona idealnym dodatek do obiadku bądź może być serwowana dla osób będących na diecie.
Surówka szlachecka z kapustą pekińską
SKŁADNIKI:
30 dag kapusty pekińskiej
2 marchewki
1 pęczek koperku
4 pomidory rzymskie lub 1 duży malinowy
przyprawa do sałatek
świeżo zmielony pieprz
Kapustę pekińską szatkujemy dość drobniutko.
Marchewkę obieramy, myjemy i ścieramy jedną na tarce na dużych oczkach,
a druga na małych oczkach. Pomidorki myjemy, a następnie
kroimy w kosteczkę.
Koperek drobno siekamy. Wszystkie składniki przekładamy do miski, doprawiamy przyprawą do sałatek i świeżo zmielonym pieprzem - dokładnie mieszamy.
Podajemy oprószając posiekanym koperkiem.
Idealny dodatek do obiadów, bardzo lubię gdy składniki są drobno siekane. Świetnie dziewczyny.
OdpowiedzUsuńMy też tak lubimy, polecamy!
Usuń