poniedziałek, 17 lutego 2014

Poniedziałkowy "fit" - Surówka z kapustą pekińską

Surówki to świetny dodatek do mięs jak i idealne zestawienie warzyw nadające się na lekką kolację. Dzisiaj właśnie przygotowałam takową surówkę -  lekką i smaczną. Jest ona idealnym dodatek do obiadku bądź może być serwowana dla osób będących na diecie. 

Surówka szlachecka z kapustą pekińską



SKŁADNIKI:

30 dag kapusty pekińskiej
2 marchewki
1 pęczek koperku
4 pomidory rzymskie lub 1 duży malinowy
przyprawa do sałatek
świeżo zmielony pieprz

PRZYGOTOWANIE:

Kapustę pekińską szatkujemy dość drobniutko.
 Marchewkę obieramy, myjemy i ścieramy jedną na tarce na dużych oczkach, a druga na małych oczkach. Pomidorki myjemy, a następnie kroimy w kosteczkę. 
 Koperek drobno siekamy.  Wszystkie składniki przekładamy do miski,  doprawiamy przyprawą do sałatek i świeżo zmielonym pieprzem -  dokładnie mieszamy. 
Podajemy oprószając posiekanym koperkiem. 

2 komentarze:

  1. Idealny dodatek do obiadów, bardzo lubię gdy składniki są drobno siekane. Świetnie dziewczyny.

    OdpowiedzUsuń