sobota, 18 stycznia 2014

Przekąska z bagietki z pastą serową

Dziś zachęcamy do przygotowania szybkiej przekąski z bagietki, serka śmietankowego i warzyw. Przepis jest bardzo prosty a efekt ciekawy. Do wypełnienia bagietek możemy użyć dowolnie skomponowanej pasty. Takie bagietki możemy podać jako imprezową przekąskę lub po prostu zamiast kanapek na kolację.

Przekąska z bagietki z pastą serową


SKŁADNIKI:
2 małe bagietki
pęczek rzodkiewek
3 ogórki kiszone
1 papryka czerwona
koperek
pieprz
150 g serka śmietankowego o dowolnym smaku
zielona cebulka 

Przygotowanie:
Z bagietek odcinamy końcówki, a następnie kroimy na pół. Długim nożem wydrążamy środek bagietki. Rzodkiewki myjemy a następnie kroimy w drobną kostkę. Ogórki i paprykę również kroimy w drobną kostkę. Koperek po umyciu drobno siekamy. Mieszamy ze sobą paprykę, ogórki, rzodkiewki i koperek. Dodajemy serek i całość doprawiamy pieprzem. 


Tak przygotowanym farszem nadziewamy przygotowane bagietki. 

 
Bagietki owijamy folią aluminiową i wkładamy na min godzinę do lodówki. 

 
Po wyjęciu kroimy na plastry i posypujemy posiekaną zieloną cebulką.



2 komentarze:

  1. Powariowałyście z tymi pysznościami!!! Super!!Znakomity pomysł!!!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Cieszymy się, że nasze "wariactwo" się podoba :) Smacznego :)

      Usuń