Dziś zachęcamy do przygotowania szybkiej przekąski z bagietki, serka śmietankowego i warzyw. Przepis jest bardzo prosty a efekt ciekawy. Do wypełnienia bagietek możemy użyć dowolnie skomponowanej pasty. Takie bagietki możemy podać jako imprezową przekąskę lub po prostu zamiast kanapek na kolację.
Przekąska z bagietki z pastą serową
SKŁADNIKI:
2 małe bagietki
pęczek rzodkiewek
3 ogórki kiszone
1 papryka czerwona
koperek
pieprz
150 g serka śmietankowego o dowolnym smaku
pęczek rzodkiewek
3 ogórki kiszone
1 papryka czerwona
koperek
pieprz
150 g serka śmietankowego o dowolnym smaku
zielona cebulka
Przygotowanie:
Z bagietek odcinamy końcówki, a następnie kroimy na pół. Długim nożem wydrążamy środek bagietki. Rzodkiewki myjemy a następnie kroimy w drobną kostkę. Ogórki i paprykę również kroimy w drobną kostkę. Koperek po umyciu drobno siekamy. Mieszamy ze sobą paprykę, ogórki, rzodkiewki i koperek. Dodajemy serek i całość doprawiamy pieprzem.
Z bagietek odcinamy końcówki, a następnie kroimy na pół. Długim nożem wydrążamy środek bagietki. Rzodkiewki myjemy a następnie kroimy w drobną kostkę. Ogórki i paprykę również kroimy w drobną kostkę. Koperek po umyciu drobno siekamy. Mieszamy ze sobą paprykę, ogórki, rzodkiewki i koperek. Dodajemy serek i całość doprawiamy pieprzem.
Tak przygotowanym farszem nadziewamy przygotowane bagietki.
Bagietki owijamy folią aluminiową i wkładamy na min godzinę do lodówki.
Po wyjęciu kroimy na plastry i posypujemy posiekaną zieloną cebulką.
Powariowałyście z tymi pysznościami!!! Super!!Znakomity pomysł!!!
OdpowiedzUsuńCieszymy się, że nasze "wariactwo" się podoba :) Smacznego :)
Usuń