Macie już pomysł na dzisiejszy obiad? A może szukacie inspiracji na jutro. Zapraszamy na roladę z mięsa mielonego z jajkiem, fasolką i pieczarkami.
Takie rolady robiłam już z wieloma różnymi nadzieniami, np z samymi pieczarkami czy z ogórkiem, serem i boczkiem. Wybierzmy to co najbardziej Nam odpowiada i ukryjmy w środku, a efekt będzie przepyszny.
Rolada z mięsa mielonego
SKŁADNIKI:
250 g mięsa mielonego mielonego
2 cebule
3 jajka
pół puszki czerwonej fasolki
pieprz
sól
3 łyżki bułki tartej
łyżka masła
kilka pieczarek
2 łyżki oliwy
zielona cebulka
3 jajka
pół puszki czerwonej fasolki
pieprz
sól
3 łyżki bułki tartej
łyżka masła
kilka pieczarek
2 łyżki oliwy
zielona cebulka
Dwa jajka gotujemy na twardo. Cebule kroimy w drobną kostkę. Mięso wyrabiamy z surowym jajkiem, połową cebuli pokrojoną w kostkę i 2 łyżkami bułki tartej tak jak na
kotlety. Doprawiamy solą i pieprzem. Mięso rozkładamy na folii
aluminiowej i formujemy prostokąt, tak aby krótszy bok pasował do
foremki. Drugą cebulę podsmażamy na oliwie na patelni, dodajemy troszkę soli a następnie pieczarki obrane i pokrojone na plasterki. Podsmażone
pieczarki rozkładamy równo na mięsie. Na całości rozkładamy fasolkę i
ugotowane jajka przekrojone na pół. Całość zwijamy do środka w rulon,
pomagając sobie folią. Boki rolady staramy się skleić, aby nie wypłynęło
nadzienie. Roladę przekładamy bez folii do wysmarowanej masłem i
posypanej pozostałą bułką tartą foremki. Pieczemy ok 45 minut w
piekarniku w 190 stopniach. Roladę kroimy w plastry i podajemy np do
ziemniaków. Posypujemy z wierzchu pokrojoną zieloną cebulką.
Bardzo apetycznie wygląda!
OdpowiedzUsuńDziękujemy i zapraszamy do wypróbowania przepisu!
Usuńdzisiaj wypröbuje przepis :)
OdpowiedzUsuńKoniecznie daj nam znać jak wyszła :)
Usuń