Jeśli szukacie przepisu na szybkie przekąski, które świetnie sprawdzają się na imprezach, nie tylko Andrzejkowych zachęcamy do wypróbowania przepisu na kwiaty parówkowe. Wbrew pozorom takie kwiaty są bardzo proste do przygotowania, a wyglądają oryginalnie i wzbudzają zachwyt gości.
Kwiaty parówkowe
SKŁADNIKI:
9 parówek z szynki
1 opakowanie ciasta francuskiego
1 jajko
łyżka jogurtu naturalnego
musztarda francuska
groszek do dekoracji
1 opakowanie ciasta francuskiego
1 jajko
łyżka jogurtu naturalnego
musztarda francuska
groszek do dekoracji
Ciasto francuskie smarujemy delikatnie musztardą.
Parówkę kładziemy na rozłożony płat
ciasta francuskiego i tniemy z niego taki kawałek, aby można zawinąć w
niego parówkę. Zawijamy parówkę w ciasto. Nacinamy na całej długości,
ale uważamy aby nie przeciąć całej parówki.
Na talerzy rozmącamy jajko z
jogurtem naturalnym. Parówkę w cieście obtaczamy w rozmąconym jajku, a
następnie zwijamy w kółko. Końce zlepiamy ze sobą, można spiąć wykałaczką.
W
miejsca rozcięcia wkładamy po kulce groszku zielonego. Piekarnik
nagrzewamy do 190 stopni. Pieczemy ok 20 minut.
Smacznego!!
A super pomysł.
OdpowiedzUsuńPięknie i pomysłowo to wygląda
Pozdrawiam i zapraszam do mnie :)
Cieszymy się, że Nasz pomysł się podoba!
Usuńniesamowici pomysłowe i apetyczne! kusicie, dziewczęta!
OdpowiedzUsuńBardzo dziękujemy i zapraszamy do odwiedzania naszego bloga.
UsuńBombastyczna parówa!! taaaka ładna że aż chce się ją zjeść :) mniam!
OdpowiedzUsuń;-) Była też smaczna, więc polecamy!
UsuńAleż macie super pomysły !!!GRATULACJE !!!!!!!! :):):)
OdpowiedzUsuńDziękujemy ;-)
Usuń