sobota, 30 listopada 2013

Kwiaty parówkowe

Jeśli szukacie przepisu na szybkie przekąski, które świetnie sprawdzają się na imprezach, nie tylko Andrzejkowych zachęcamy do wypróbowania przepisu na kwiaty parówkowe. Wbrew pozorom takie kwiaty są bardzo proste do przygotowania, a wyglądają oryginalnie i wzbudzają zachwyt gości. 

Kwiaty parówkowe



SKŁADNIKI:


9 parówek z szynki
1 opakowanie ciasta francuskiego
1 jajko
łyżka jogurtu naturalnego 

musztarda francuska
groszek do dekoracji

Ciasto francuskie smarujemy delikatnie musztardą.
 Parówkę kładziemy na rozłożony płat ciasta francuskiego i tniemy z niego taki kawałek, aby można zawinąć w niego parówkę. Zawijamy parówkę w ciasto. Nacinamy na całej długości, ale uważamy aby nie przeciąć całej parówki. 
 

Na talerzy rozmącamy jajko z jogurtem naturalnym. Parówkę w cieście obtaczamy w rozmąconym jajku, a następnie zwijamy w kółko. Końce zlepiamy ze sobą, można spiąć wykałaczką. 


W miejsca rozcięcia wkładamy po kulce groszku zielonego. Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni. Pieczemy ok 20 minut.

Smacznego!!

8 komentarzy:

  1. A super pomysł.
    Pięknie i pomysłowo to wygląda
    Pozdrawiam i zapraszam do mnie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. niesamowici pomysłowe i apetyczne! kusicie, dziewczęta!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo dziękujemy i zapraszamy do odwiedzania naszego bloga.

      Usuń
  3. Bombastyczna parówa!! taaaka ładna że aż chce się ją zjeść :) mniam!

    OdpowiedzUsuń
  4. Ależ macie super pomysły !!!GRATULACJE !!!!!!!! :):):)

    OdpowiedzUsuń