Dzisiaj w piątkowej odsłonie pyszny łosoś. Idealny na obiad jak i na kolację. Przygotowany został na "specjalne zamówienie" i okazał się strzałem w dziesiątkę :) Mam wrażenie, że już wkrótce ponownie zagości na naszym stole.
Łosoś pod camembert z zielonym pieprzem
SKŁADNIKI:
łosoś - filet około 500 g
8 plastrów cytryny
5 - 6 łyżek oliwy
natka pietruszki
pieprz zielony marynowany
1 okrągły ser camembert
sól morska młynek - do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Łososia
filetujemy, następnie kroimy w mniejsze kawałki. Natkę siekamy i
mieszamy razem z oliwą i odrobiną soli morskiej. W powstałej marynacie obtaczamy łososia -
odstawiamy na 30 minut do lodówki.
Następnie na kawałkach foli aluminiowej układamy po 2 plastry cytryny, na wierzch nakładamy łososia i zawijamy w folię.
Wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika, pieczemy przez 20 minut, po tym
czasie otwieramy folię i zostawiamy na 5 minut by przyrumienił się z góry.
Ser camembert grillujemy do roztopienia - ma być mięciutki.
łososia na cytrynie przenosimy na talerz, na wierzch nakładamy kawałki roztapiającego się camemberta i posypujemy zielonym marynowanym pieprzem
musiało byc pyszne! uwielbiam łososia!
OdpowiedzUsuńByło pyszne!! Polecamy!
UsuńBardzo fajny przepis. Takiego łososia z camembertem nie jadłam. Muszę spróbować.Pozdrawiam i zapraszam do siebie.
OdpowiedzUsuńPolecamy, łosoś był wyśmienity :)
UsuńPozdrawiamy
łosoś przed chwilą skonsumowany i ................................ REWELACJA!!!!!
OdpowiedzUsuńszczerze polecam, bardzo mi smakowało!!!
:) dziękujemy za miły komentarz i zapraszamy do próbowania naszych dań
Usuń