poniedziałek, 20 marca 2017

Roladki schabowe z mozzarellą i szpinakiem

Pieczone roladki to pyszna propozycja i alternatywa dla klasycznych roladek. Do ich przygotowania użyłam schabu, który oprószyłam przyprawami a następnie skryłam w środku świeży szpinak i mozzarellę. Polecam nie tylko sobą będącym na diecie, zasmakuje każdemu :) 

Roladki schabowe z mozzarellą i szpinakiem



Składniki:
2 plastry schabu bez kości
100 g mozzarelli 
świeży szpinak
sól i pieprz do smaku
czosnek granulowany
oliwa 

Przygotowanie:
Schab oprószam sola i pieprzem. Rozklepuje układam świeży szpinak i mozzarelle, oprószam czosnkiem. 



Zwijam w roladki. Spinam wykałaczkami. 


Opiekam na oliwie po 2-3 min z każdej strony i przekładam do naczynia. do zapiekania. Zapiekam w 200 stopniach przez około 20 - 25 min pod folią, odkrywam polewam powstałym sosem i dopiekam do zarumienienia.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz