Trzeba przyznać, iż pasty są świetnym pomysłem na śniadanie chociaż również fajnie spisują się jako przekąski na spotkaniach. Dziś jedna z moich ulubionych past jajecznych. Klasyczna z nutą chrzanu dla podkreślenia smaku. Przyznam, że właśnie ta pasta gości u nas w okresie Wielkanocnym i nią faszerujemy jajka bądź małe bułeczki.
Pasta jajeczna z chrzanem
3-4 jajka
1 pęczek zielonej cebulki lub szczypiorek
1 łyżeczka chrzanu Luksusowego "WSP" Społem
1 łyżeczka majonezu KIELECKIEGO lub jogurtu greckiego
sól i pieprz do smaku
1 pęczek zielonej cebulki lub szczypiorek
1 łyżeczka chrzanu Luksusowego "WSP" Społem
1 łyżeczka majonezu KIELECKIEGO lub jogurtu greckiego
sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy z łupin. Następnie drobno je siekamy bądź rozdrabniamy w blenderze. Zieloną cebulkę bądź szczypiorek drobno siekamy, dodajemy do jajek - mieszamy. Dodajemy majonez (lub jogurt) oraz chrzan, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy.
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy z łupin. Następnie drobno je siekamy bądź rozdrabniamy w blenderze. Zieloną cebulkę bądź szczypiorek drobno siekamy, dodajemy do jajek - mieszamy. Dodajemy majonez (lub jogurt) oraz chrzan, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy.
ooo dawno takiej nie robiłam
OdpowiedzUsuń