piątek, 8 lipca 2016

Drobiowe roladki z papryką otulone boczkiem

Drobiowe roladki lubię przygotowywać z dwóch względów. Po pierwsze są one najszybszymi roladkami, a po drugie lubię wszelaki drób. Dla odmiany dzisiejsza propozycja została przygotowana bez dodatku tłuszczu. Roladki zostały otulone boczkiem i opieczone na patelni, a następnie umieszczone w piekarniku i upieczone. W ten sposób powstało pyszne mięso na obiad. 


Drobiowe roladki z papryką otulone boczkiem



Składniki:

1 duży filet z kurczaka
1/4 papryki czerwonej 
6 długich chudych plastrów boczku surowego
sól i pieprz do smaku 


Przygotowanie:
Mięso myjemy, osuszamy, rozcinamy na pół, przyprawiamy solą i pieprzem, rozklepujemy. 


Na jednym końcu układamy paseczki czerwonej papryki i zwijamy w roladkę. Gotową roladkę owijamy starannie plastrami boczku aby na siebie nachodził. 



Gotowe roladki opiekamy na rozgrzanej patelni. Przekładamy do naczynia do zapiekania i pieczemy w nagrzanym do 210 stopni piekarniku przez około 20-25 minut. 


Smacznego !



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz