poniedziałek, 15 czerwca 2015

Poniedziałkowy "fit" - Zielona sałatka z mozzarellą, szynką i migdałami

Po weekendowych szaleństwach przyszła pora na coś stonowanego, lekkiego i smacznego. Co powiecie na kompozycję smaków sałata, szynka, ser feta i migdały ? Dla mnie to świetne zestawienie i idealnie nadaje się na śniadanie jak i na przekąskę w ciągu dnia czy też kolację. Ład na talerzu utworzył piękną kompozycję smaku. 

Zielona sałatka z mozzarellą, szynką i migdałami

SKŁADNIKI:

6 liści sałaty masłowej
100 g mozzarelli
150 g szynki konserwowej
szczypiorek
2-3 łyżki płatków migdałowych

PRZYGOTOWANIE:

Liście sałaty płuczemy i osuszamy, szarpiemy na mniejsze kawałeczki, układamy na półmisku. Ser mozzarellę kroimy w kosteczkę, układamy między liście sałaty. Szynkę konserwową kroimy na paski i zwijamy w ruloniki, układamy między sałatę i mozzarellę. Szczypiorek siekamy, oprószamy nim sałatkę. 
Tuz przed podaniem całość posypujemy płatkami migdałowymi. 

Smacznego!


6 komentarzy: