poniedziałek, 1 czerwca 2015

Poniedziałkowy "fit" - Spaghetti z indykiem i szpinakiem

Dzisiaj zapraszamy Was na danie z makaronem. Proste, szybkie i smaczne. Chciałyśmy powitać czerwiec na zielono i udało się nam ... Szpinak jak wszem wiadomo jest bogaty w potas, żelazo i kwas foliowy jaki w witaminę C, jest on idealny do wszelakich potraw nie tylko z makaronem ale z nim idealnie się komponuje. 


Spaghetti z indykiem i szpinakiem


SKŁADNIKI:


100 g makaronu spaghetti
70 g ugotowanego fileta z indyka 
50 - 60 g świeżego szpinaku
1 łyżeczka masła
sól i pieprz
czosnek granulowany

PRZYGOTOWANIE:

Makaron spaghetti gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie, odcedzamy. 

Szpinak płuczemy, przekładamy do rondla, dodajemy łyżeczkę masła, solimy i podduszamy.  
Ugotowany filet z indyka mielimy, dodajemy do szpinaku, doprawiamy do smaku granulowanym czosnkiem i pieprzem - podduszamy 3-4 minuty. 




Odcedzony makaron dodajemy do szpinaku z mięsem, mieszamy. 


Podajemy na ciepło tuż po przygotowaniu :) 

Smacznego !





8 komentarzy: