piątek, 29 maja 2015

Szaszłyki drobiowe w marynacie teriyaki

 Jak słoneczny weekend to koniecznie spotkanie z rodziną i przyjaciółmi w ogrodzie...Zazwyczaj raczymy się wówczas pysznościami z grilla... Dzisiaj u nas proste szaszłyki podane z warzywami i oscypkiem. Szaszłyki te są drobiowe w prostej marynacie z teriyaki. Całość godna jest uwagi. Polecamy :)

Szaszłyki drobiowe w marynacie teriyaki

SKŁADNIKI:

500 g filetu z kurczaka
sos-marynata teriyaki

do podania:
pomidory
oscypek
oliwki
szczypiorek 
 
PRZYGOTOWANIE:

Kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w podłużne paseczki, przekładamy do miseczki i zalewamy sosem do marynowania, odstawiamy do lodówki na około 30 minut. 
Następnie na patyczki do szaszłyków nabijamy kurczaka, grillujemy około 25 minut co pewien czas przewracając szaszłyki. 
Podajemy z pokrojonym pomidorem, oliwkami i oscypkiem.




2 komentarze: