Dziś sałatka na szybko, czyli taka której bazę stanowi kapusta pekińska. Kapusta ta pojawiała się już u Nas wielokrotnie i pewnie jeszcze nie raz się pojawi, gdyż można z jej użyciem wyczarować mnóstwo ciekawych dań, a w szczególności sałatek.
Ostatnio u mnie w domu przyjął się sposób podawania sałatek, przynajmniej do kolacji, w małych miseczkach, dla każdego domownika osobno więc i tą sałatkę przedstawiam w takiej właśnie formie.
Kolorowa sałatka
SKŁADNIKI:
1/4 kapusty pekińskiej
2 jajka
1/2 puszki kukurydzy
1/2 puszki fasolki czerwonej
2 papryki konserwowe
sól, pieprz
majonez
1/4 kapusty pekińskiej
2 jajka
1/2 puszki kukurydzy
1/2 puszki fasolki czerwonej
2 papryki konserwowe
sól, pieprz
majonez
PRZYGOTOWANIE:
Kapustę pekińską drobno szatkujemy i przekładamy do miski. Jajka gotujemy w osolonej wodzie na twardo, następnie studzimy, obieramy i kroimy na kawałki. Z kukurydzy i fasolki odcedzamy zalewę i dodajemy je do kapusty. Dodajemy również pokrojone jajka i paprykę konserwową. Dodajemy majonez, doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy.
Super wygląda :-) lubię sałatki :-) wszystkie :-)
OdpowiedzUsuńMy też lubimy dlatego często serwujemy sałatki ;-) Pozdrawiamy
UsuńPysznie, zdrowo, kolorowo :)
OdpowiedzUsuńDokładnie tak miało być ;-)
UsuńKapusta pekińska w takim towarzystwie zadowoli nawet największych sceptyków :)
OdpowiedzUsuńMamy taką nadzieję...
UsuńNie może nie smakować :)!
OdpowiedzUsuńTeż tak myślimy ;-)
UsuńAle słodkie miseczki:)
OdpowiedzUsuńw tych ślicznych kokilkach wyglądają rewelacyjnie :)
OdpowiedzUsuńPolecamy taki sposób podania
Usuń