niedziela, 13 kwietnia 2014

Polędwiczki drobiowe z orzechami laskowymi

Większość z nas już zaczyna planować co zaserwuje na świąteczny obiad. Dlatego dzisiaj chciałam polecić drobiowe polędwiczki z dodatkiem orzechów laskowych. Mięsko szybkie w przygotowaniu i świetnie sprawdzi się na świątecznym stole. 
Do przygotowania dania użyłam orzechów laskowych firmy HELIO, która przesłała nam paczuszkę produktów do przetestowania. 

Polędwiczki drobiowe z orzechami laskowymi



SKŁADNIKI:

4 polędwiczki drobiowe
70 ml oleju
1 łyżeczka przyprawy do kurczaka
sól ziołowa
pieprz
2 łyżki bułki tartej


 PRZYGOTOWANIE:

Polędwiczki myjemy i osuszamy. Do miseczki przelewamy olej, dodajemy przyprawę i sól ziołową do smaku, mieszamy. W marynacie układamy polędwiczki i odstawiamy na 1 godzinę. Orzechy laskowe siekamy drobniej, łączymy je z bułką tartą. 
Polędwiczki wyciągamy z marynaty i obtaczamy w panierce z orzechów, wkładamy na rozgrzaną patelnię i opiekamy po 2-3 minuty z dwóch stron.
 Polędwiczki przenosimy do parowaru i gotujemy na parze przez 20 minut. 
Smacznego !




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz