Większość z nas już zaczyna planować co zaserwuje na świąteczny obiad. Dlatego dzisiaj chciałam polecić drobiowe polędwiczki z dodatkiem orzechów laskowych. Mięsko szybkie w przygotowaniu i świetnie sprawdzi się na świątecznym stole.
Do przygotowania dania użyłam orzechów laskowych firmy HELIO, która przesłała nam paczuszkę produktów do przetestowania.
Polędwiczki drobiowe z orzechami laskowymi
SKŁADNIKI:
4 polędwiczki drobiowe
15 dag orzechów laskowych HELIO
70 ml oleju
1 łyżeczka przyprawy do kurczaka
sól ziołowa
pieprz
2 łyżki bułki tartej
PRZYGOTOWANIE:
Polędwiczki myjemy i osuszamy. Do miseczki przelewamy olej, dodajemy przyprawę i sól ziołową do smaku, mieszamy. W marynacie układamy polędwiczki i odstawiamy na 1 godzinę. Orzechy laskowe siekamy drobniej, łączymy je z bułką tartą.
Polędwiczki wyciągamy z marynaty i obtaczamy w panierce z orzechów, wkładamy na rozgrzaną patelnię i opiekamy po 2-3 minuty z dwóch stron.
Polędwiczki przenosimy do parowaru i gotujemy na parze przez 20 minut.
Smacznego !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz