piątek, 7 lutego 2014

Spaghetti z łososiem i roszponką

Makaron spaghetti to jeden z moich ulubionych makaronów. Nie dość, że dania przygotowane z jego udziałem są niemalże błyskawicznie to świetnie prezentuje się w rożnych zestawieniach. Dzisiaj troszkę odmiennie i mało klasycznie, jednak zapewniam że smacznie :)

Spaghetti z łososiem i roszponką




SKŁADNIKI:
1 cebula czerwona
2 ząbki czosnku
oliwa
100g makaronu spaghetti razowego
2 garście roszponki
100 g łososia wędzonego
pieprz kolorowy do smaku 

PRZYGOTOWANIE:

Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie przez około 8 minut - odcedzamy. Cebulę i czosnek obieramy, cebulę kroimy w kostkę a czosnek siekamy. 
Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy cebulę z czosnkiem i szklimy, następnie dodajemy pokrojonego w mniejsze kawałki łososia - przesmażamy 2 minuty po czym dodajemy ugotowany makaron. 
Całość mieszamy. 
Na koniec dodajemy roszponkę.
 Podajemy oprószając świeżo mielonym pieprzem.

2 komentarze:

  1. Jesteś na diecie ? -takie pyszności w takich małych ramekinach.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. :) ta porcja jest wystarczająca gdyż przed i po podane zostały inne pyszności ... :D
      Pozdrawiamy :)

      Usuń