Makaron spaghetti to jeden z moich ulubionych makaronów. Nie dość, że dania przygotowane z jego udziałem są niemalże błyskawicznie to świetnie prezentuje się w rożnych zestawieniach. Dzisiaj troszkę odmiennie i mało klasycznie, jednak zapewniam że smacznie :)
Spaghetti z łososiem i roszponką
SKŁADNIKI:
1 cebula czerwona
2 ząbki czosnku
oliwa
100g makaronu spaghetti razowego
2 garście roszponki
100 g łososia wędzonego
pieprz kolorowy do smaku
1 cebula czerwona
2 ząbki czosnku
oliwa
100g makaronu spaghetti razowego
2 garście roszponki
100 g łososia wędzonego
pieprz kolorowy do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie przez około 8 minut - odcedzamy. Cebulę i czosnek obieramy, cebulę kroimy w kostkę a czosnek siekamy.
Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie przez około 8 minut - odcedzamy. Cebulę i czosnek obieramy, cebulę kroimy w kostkę a czosnek siekamy.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy cebulę z czosnkiem i szklimy, następnie dodajemy pokrojonego w mniejsze kawałki łososia - przesmażamy 2 minuty po czym dodajemy ugotowany makaron.
Całość mieszamy.
Na koniec dodajemy roszponkę.
Podajemy oprószając świeżo mielonym pieprzem.
Jesteś na diecie ? -takie pyszności w takich małych ramekinach.
OdpowiedzUsuń:) ta porcja jest wystarczająca gdyż przed i po podane zostały inne pyszności ... :D
UsuńPozdrawiamy :)