Dziś kolejny z serii zielonych koktajli. Jest dość gęsty i sycący, dlatego ja najbardziej lubię go jeść łyżeczką, na drugie śniadanie.
Dodatek świeżego imbiru nadaje napojowi charakterystycznej i wyczuwalnej ostrości i dzięki temu niepowtarzalnego charakteru.
Jeśli wolicie koktajle o rzadszej konsystencji polecamy ten na zielonej herbacie.
Zielony koktajl z błonnikiem jabłkowym i imbirem
SKŁADNIKI:
1/2 słodkiej pomarańczy
1/2 awokado
1/2 banana
2 garście świeżego szpinaku
1 łyżeczka startego świeżego imbiru
1 łyżka błonnika jabłkowego
300 ml jogurtu naturalnego lub maślanki
PRZYGOTOWANIE:
Szpinak myjemy, osuszamy i usuwamy ogonki. Pomarańczę, banana i awokado obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Świeży imbir obieramy i ścieramy na drobnej tarce. Wszystkie składniki miksujemy ze sobą. Jeśli koktajl jest zbyt gęsty dolewamy więcej maślanki.
Super wygląda i pewnie tak smakuje :-)
OdpowiedzUsuńNam smakuje, więc polecamy, ale każdy musi sam sprawdzić czy te smaki mu odpowiadają ;-)
UsuńKoktajl rewelacyjny;)
OdpowiedzUsuńDziękujemy!
Usuńw sam raz na wiosenny detox :)
OdpowiedzUsuńZgadza się, na wiosnę zdecydowanie częściej sięgamy po takie koktajle!
Usuńjak zielono i zdrowo :)
OdpowiedzUsuńZdecydowanie ;-)
Usuńooo.. bajer! dla mnie bomba, lubię takie koktajle :)
OdpowiedzUsuńCieszymy się, my też lubimy!
UsuńSuper, zielono i zdrowo :)
OdpowiedzUsuńDokładnie, pozdrawiamy!
UsuńZielone najlepsze! :)
OdpowiedzUsuńZdrowe może być pyszne
UsuńZdrowo i ze smakiem! :)
OdpowiedzUsuńZgadzamy się z Tobą.
UsuńPysznie i zdrowo :)
OdpowiedzUsuńTaki był cel :) Pysznie i zdrowo ;)
Usuń