2 filety z kurczaka
400 g pieczarek ( u mnie same małe główki)
2 cebule
1 łyżeczka przyprawy do kurczaka
1/2 łyżeczki przyprawy uniwersalnej (u mnie vegeta natur)
1 łyżka oleju
mały jogurt naturalny
400 g pieczarek ( u mnie same małe główki)
2 cebule
1 łyżeczka przyprawy do kurczaka
1/2 łyżeczki przyprawy uniwersalnej (u mnie vegeta natur)
1 łyżka oleju
mały jogurt naturalny
sól
zielenina
Przygotowanie:
Cebulę kroimy w półplasterki i podsmażamy na oleju. Dodajemy przyprawy uniwersalnej do smaku.
zielenina
Przygotowanie:
Cebulę kroimy w półplasterki i podsmażamy na oleju. Dodajemy przyprawy uniwersalnej do smaku.
Pieczarki, właściwie u mnie to same małe główki gotujemy 8-10 minut w lekko osolonym wrzątku i odcedzamy.
Mięso kroimy w kostkę, dodajemy do cebuli i posypujemy przyprawą do kurczaka.
Mięso kroimy w kostkę, dodajemy do cebuli i posypujemy przyprawą do kurczaka.
Dolewamy pół szklanki wody i dusimy, aż mięso nie będzie surowe. Dodajemy wówczas przygotowane pieczarki.
Po przesmażeniu całości dodajemy posiekaną natkę pietruszki oraz jogurt naturalny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz