czwartek, 1 czerwca 2017

Koktajl truskawkowo miętowy na maślance

Koktajle wiosną i latem to moje ulubione desery, chociaż przyznam, że równie często przygotowuję je na drugie śniadanie. Dzisiaj klasyka truskawka, która zagościła już na naszych bazarkach. Koktajl ten idealnie smakuje dobrze schłodzony jednak można podawać go od razu po przygotowaniu.

Koktajl truskawkowo miętowy na maślance 

Składniki:
600 g truskawek
spora garść listków mięty - świeżej
około 500-600 ml maślanki

Przygotowanie:
Truskawki płuczemy w zimnej wodzie, a następnie szypułkujemy, przekładamy do malaksera i miksujemy.
Następnie dodajemy garść listków świeżej mięty i rozdrabniamy.
Do zmiksowanych tryskawek z miętą dolewamy schłodzoną maślankę - całość ponownie miksujemy.
Rozlewamy do szklanek, podajemy. Smacznego :) 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz