Gulasze drobiowe to bardzo fajny pomysł na obiad bądź kolację osób dbających o swoją dietę. Połączenie dzisiejsze jest jednym z moich ulubionych. Gulasz ten świetnie smakuje zarówno z ryżem, kasza czy makaronem.
Drobiowy gulasz z brokułem
Składniki:
1 podwójna pierś z kurczaka
1 biała cebula
150-200 g brokułów
przyprawa do gyrosa
oliwa
około 200-250 ml wody
ryż do podania
Przygotowanie:
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, oprószamy przyprą do gyrosa. W woku rozgrzewamy oliwę, wrzucamy kurczaka i podsmażamy 2-3 minuty by pozamykać pory. Cebule kroimy w plastry, przekładamy do kurczaka - podduszamy 5 minut. Całość polewamy wodą, gotujemy 10 minut, dodajemy brokuły i dusimy aż będą al dente. Podajemy na ugotowanym ryżu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz