Dziś przepis na bardzo prostą i chyba najpopularniejszą pastę kanapkową z awokado. Właściwie można by ją jeszcze uprościć, miksując wszystkie składniki razem na gładko, ja jednak lubię bardziej w takiej postaci. Dziś wersja odchudzona z dodatkiem jogurtu naturalnego, kto nie musi liczyć kalorii może zamienić jogurt na łyżkę majonezu, albo zrobić pół na pół majonez z jogurtem.
Pasta kanapkowa z awokado
Składniki:
1 awokado
2 jajka
2 łyżki jogurtu
sól
pieprz
natka pietruszki
cytryna
Przygotowanie:
Awokado obieramy ze skórki, usuwamy pestkę i rozgniatamy widelcem. Skrapiamy awokado sokiem z cytryny. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Natkę pietruszki myjemy i drobno siekamy. Dodajemy jogurt naturalny, doprawiamy minimalną ilością soli do smaku oraz pieprzem. Całość mieszamy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz