niedziela, 19 lutego 2017

Francuskie zawijasy z pesto, szynką i serem

Przekąski z ciasta francuskiego są chyba jednymi z najpopularniejszych. Lubimy je za swoja prostotę, szybkość w przygotowaniu, a także za smak. Dziś bardzo skromnie - szynka i ser, a całość otulona moim ulubionym pesto ... Koniecznie skuście się na tą wariancję smaku. 

Francuskie zawijasy z pesto, szynką i serem 

Składniki:
1 opakowanie ciast francuskiego
3-4 łyżki czerwonego pesto
3 łyżki ketchupu 
100 - 150 g szynki konserwowej
100-150 g żółtego sera

Przygotowanie:
Ciasto francuskie rozwijamy, nakłuwamy widelcem, smarujemy czerwonym pesto wymieszanym z ketchupem (zostawiamy około 1 cm wolnego brzegu). Nakładamy plastry sera oraz szynki. Zwijamy w ciasny rulon, kroimy na plastry około 1,5 cm. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy przez około 15-17 minut w nagrzanym do 200-210 stopni piekarniku - przekąski mają być zarumienione.  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz