poniedziałek, 3 listopada 2014

Poniedziałkowy "fit" - pasta kanapkowa z białej fasoli

Pożywna pasta kanapkowa, której głównym składnikiem jest biała fasolka konserwowa z puszki. Dodane ziarna sezamu nadają całości oryginalnego smaku.


Pasta kanapkowa z białej fasoli



 SKŁADNIKI:

100 g białej fasoli z puszki
kawałek pora
1 łyżka sezamu
natka pietruszki
1 łyżeczka oliwy z oliwek
sól, pieprz

 PRZYGOTOWANIE:

Fasolę białą odcedzamy z zalewy z puszki i przekładamy do miseczki. Pora kroimy na drobne kawałeczki i dodajemy do fasoli, całość posypujemy ziarnami sezamu. Całość rozgniatamy widelcem, lub jeśli wolimy gładszą konsystencję to miksujemy. Natkę pietruszki myjemy i drobno siekamy, po czym dodajemy do pasty razem z oliwą. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.






31 komentarzy:

  1. Pięknie i smacznie wygląda :)

    OdpowiedzUsuń
  2. pasta wygląda pysznie:)czasami robię, ale muszę ją zjadać sama

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. U mnie mąż się już też powoli przekonuje do nowych smaków ;-)

      Usuń
  3. Fajna pasta i smakowicie wyglada:)

    OdpowiedzUsuń
  4. oo.. świetny pomysł! :)
    Z chęcią wypróbuję, zamiast zwykłej szynki na kanapki :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polecamy wypróbowanie i podzielenie się z Nami wrażeniami smakowymi.

      Usuń
  5. wygląda apetycznie :)
    mam tylko pytanie: jak duży kawałek tego pora najlepiej dać?

    OdpowiedzUsuń
  6. No proszę Dziewczyny jaka pyszna pasta :-) super :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Cieszymy się Marzenko, że podobają Ci się Nasze pomysły!

      Usuń
  7. Bardzo lubię takie kanapkowe smarowidła:-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. My tez lubimy, a przy okazji jest to jakaś odmiana od tradycyjnych kanapek z wędliną czy serem.

      Usuń
  8. Lubie takie pożywne pasty :) coś z niczego...

    OdpowiedzUsuń
  9. Super pomysł. Już dawno nie jadłam fasolki.

    OdpowiedzUsuń