Dziś szybki i prosty do przygotowania przepis z wykorzystaniem filetów z makreli w sosie pomidorowym. Bardzo lubię wszelakie pasty rybne, a przygotowując ją w jajkach, możemy podać ją zarówno na kolację, jak i na przystawkę. Pasty takie robię często, ale pierwszy raz dodałam do niej rzodkiewkę i bardzo spodobał mi się ten smak.
Jajka z nadzieniem rybnym
SKŁADNIKI:
6 jajek
2 puszki filetów z makreli w sosie pomidorowym GRAAL
pieprz, sól
zielona cebula
10 rzodkiewek
PRZYGOTOWANIE:
Jajka gotujemy na twardo w lekko osolonej wodzie. Studzimy i obieramy, a następnie kroimy na połówki i wyciągamy delikatnie żółtko ze środka, nie uszkadzając białek. Żółtka przekładamy do miseczki i dodajemy do nich rybę w sosie pomidorowym. Całość rozgniatamy widelcem. Dodajemy drobno posiekany szczypiorek oraz rzodkiewkę, doprawiamy pieprzem i mieszamy. Przygotowanym farszem napełniamy białka.
Do przygotowania tego przepisu wykorzystałam Filety z makreli w sosie pomidorowym fit, które otrzymałyśmy do przetestowania od firmy GRAAL. Jak zapewnia producent konserwę wyprodukowano bez dodatku cukru, a w jej składzie filet z makreli stanowi 50 procent.
Smak całości jest bardzo dobry, świetnie komponuje się w różnych pastach, a ja najbardziej lubię makrelę w sosie pomidorowym w paście jajecznej, lub po prostu jeść prosto z puszki.
Smaczne i zdrowe! :)
OdpowiedzUsuńPyszne na śniadanko a także super na imprezki :-)
OdpowiedzUsuńZgadza się, na kolację również polecamy!
UsuńSuper pomysł na inne podanie jajek :)
OdpowiedzUsuńCieszymy się, że Nasz pomysł Ci się Magdo spodobał.
Usuń