Dzisiaj chciałyśmy zaprosić Was na drobiowe kotlety, które wcześniej zostały zamarynowane z dodatkiem nuty chrzanu. Do przygotowania owego dania użyłam musztardy Kieleckiej chrzanowej, którą otrzymałyśmy w ramach współpracy z firmą WSP SPOŁEM . Dzięki niej danie nabrało wyraźnego, ciekawego smaku.
Drobiowe kotlety marynowane w musztardzie chrzanowej
SKŁADNIKI:
1 duża pierś z kurczaka
1 duże lub 2 małe jajka
1 łyżeczka musztardy KIELECKIEJ chrzanowej
sól i pieprz do smaku
bułka tarta do panierowania
olej do smażenia
PRZYGOTOWANIE:
Mięso myjemy, kroimy na cieńsze plastry i delikatnie oprószamy solą i pieprzem, rozklepujemy. Do miseczki wbijamy jajka, dodajemy sól, pieprz oraz musztardę Kielecką chrzanową, roztrzepujemy do połączenia. Wkładamy do jajka z musztardą mięso i marynujemy minimum 60 minut.
Następnie wyciągamy mięso z jajka i obtaczamy w bułce tartej.
Smażmy na złoto z dwóch stron na rozgrzanym oleju.
W dzisiejszym przepisie użyłyśmy do zamarynowania mięska między innymi musztardę Kielecką chrzanową, którą otrzymałyśmy w paczuszce do testowania. Przyznam, że pierwszy raz miałam okazję kosztować jej i przygotowywać danie właśnie z jej udziałem. Musztarda ta ma wyrazisty chrzanowy smak i świetnie komponuje się z mięsem. Z pewnością niejednokrotnie sięgnę po nią na sklepową półkach. Firmie WSP SPOŁEM bardzo dziękujemy za możliwość testowania ich produktów.
Mniam, też robię podobnie i takie kotleciki są pyszne :-)
OdpowiedzUsuńZgadza się są bardzo smaczne :)
UsuńKotleciki drobiowe - pycha! :-)
OdpowiedzUsuńFajne urozmaicenie kotletów!
OdpowiedzUsuńDziękujemy i polecamy wypróbować :)
UsuńMniam, wyglądają pysznie :) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuń