Dziś przepis z serii szybkich i prostych, ale takie przecież też muszą się tu pojawiać. Surówka z kapusty kiszonej z marynowaną papryką jest smacznym dodatkiem zarówno do rybnego jak i mięsnego obiadu.
Surówka z kiszonej kapusty i papryki marynowanej
SKŁADNIKI:
PRZYGOTOWANIE:
Kapustę kiszoną płuczemy w wodzie aby nie była zbyt kwaśna. Następnie odciskamy z wody i kroimy drobno. Paprykę marynowaną odcedzamy z zalewy i drobno kroimy. Kapustę mieszamy z papryką marynowaną. Całość polewamy oliwą. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku i mieszamy.
Kapustę kiszoną płuczemy w wodzie aby nie była zbyt kwaśna. Następnie odciskamy z wody i kroimy drobno. Paprykę marynowaną odcedzamy z zalewy i drobno kroimy. Kapustę mieszamy z papryką marynowaną. Całość polewamy oliwą. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku i mieszamy.
O jaka ciekawa suróweczka :-) nie jadłam nigdy takiej :-)
OdpowiedzUsuńTo czas to Marzeno nadrobić i przygotować taką prostą suróweczkę.
UsuńFajna surówka :)
OdpowiedzUsuń