Kremowa zupa z soczewicy konserwowej
pieprz
200 ml bulionu warzywnego
2 łyżki jogurtu naturalnego
szczypiorek
200 ml bulionu warzywnego
2 łyżki jogurtu naturalnego
szczypiorek
PRZYGOTOWANIE:
Marchewki obieramy kroimy na małe kawałki i gotujemy w bulionie warzywnym. Gdy marchewki będą al dente dodajemy soczewicę z puszki. Cebulę należy pokroić na drobną kostkę i zeszklić na oliwie. Cebulę dodajemy do garnka i wszystko razem miksujemy blenderem. Zupę doprawiamy pieprzem. Rozlewamy na talerze i dekorujemy łyżką jogurtu naturalnego oraz posiekanym drobno szczypiorkiem.
Pyszna zupka i szybka do zrobienia :-)
OdpowiedzUsuńDokładnia tak jest Marzenko jak napisałaś.
UsuńSzybko i smacznie :) Pozdrawiam <3
OdpowiedzUsuńPozdrawiamy i polecamy!
Usuńmniam ostatnio love wszystko z soczewicą :)
OdpowiedzUsuńcieszymy się, my też coraz bardziej się przekonujemy i przygotowujemy różne dania z soczewicą
UsuńZupy z soczewicy bardzo lubię:)
OdpowiedzUsuńMy ostatnio też ;-)
Usuń