Po weekendowych szaleństwach przyszła pora na coś stonowanego, lekkiego i smacznego. Co powiecie na kompozycję smaków sałata, szynka, ser feta i migdały ? Dla mnie to świetne zestawienie i idealnie nadaje się na śniadanie jak i na przekąskę w ciągu dnia czy też kolację. Ład na talerzu utworzył piękną kompozycję smaku.
Zielona sałatka z mozzarellą, szynką i migdałami
SKŁADNIKI:
6 liści sałaty masłowej
100 g mozzarelli
150 g szynki konserwowej
szczypiorek
2-3 łyżki płatków migdałowych
PRZYGOTOWANIE:
Liście sałaty płuczemy i osuszamy, szarpiemy na mniejsze kawałeczki, układamy na półmisku. Ser mozzarellę kroimy w kosteczkę, układamy między liście sałaty. Szynkę konserwową kroimy na paski i zwijamy w ruloniki, układamy między sałatę i mozzarellę. Szczypiorek siekamy, oprószamy nim sałatkę.
Tuz przed podaniem całość posypujemy płatkami migdałowymi.
Smacznego!
Prosto i smacznie ;) Podoba mi się !
OdpowiedzUsuńJestem za, z chęcią bym zjadła:)
OdpowiedzUsuńMiło nam, że sałatka przypadła Ci do gustu :)
UsuńFajna sałatka :)
OdpowiedzUsuń:)
Usuń