Dzisiaj zapraszamy Was na danie z makaronem. Proste, szybkie i smaczne. Chciałyśmy powitać czerwiec na zielono i udało się nam ... Szpinak jak wszem wiadomo jest bogaty w potas, żelazo i kwas foliowy jaki w witaminę C, jest on idealny do wszelakich potraw nie tylko z makaronem ale z nim idealnie się komponuje.
Spaghetti z indykiem i szpinakiem
SKŁADNIKI:
100 g makaronu spaghetti
70 g ugotowanego fileta z indyka
50 - 60 g świeżego szpinaku
1 łyżeczka masła
sól i pieprz
czosnek granulowany
PRZYGOTOWANIE:
Makaron spaghetti gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie, odcedzamy.
Szpinak płuczemy, przekładamy do rondla, dodajemy łyżeczkę masła, solimy i podduszamy.
Ugotowany filet z indyka mielimy, dodajemy do szpinaku, doprawiamy do smaku granulowanym czosnkiem i pieprzem - podduszamy 3-4 minuty.
Pysznie i zdrowo :-)
OdpowiedzUsuń:) zgadza się jest pysznie
UsuńBardzo apetyczne danie!
OdpowiedzUsuńDziękujemy :)
UsuńUwielbiam indyka ;)
OdpowiedzUsuńMy również go lubimy, połączenie z makronem i szpinakiem dla nas bomba :)
UsuńSmakowite spaghetti :)
OdpowiedzUsuń:) polecamy i życzymy smacznego ...
Usuń