Dziś szybka i zdrowa surówka na bazie kapusty pekińskiej, która świetnie pasuje do obiadu. Kapusta pekińska znajduje szerokie zastosowanie w mojej kuchni, bardzo lubię wymyślać z nią różne potrawy.
Surówka z kapusty pekińskiej z groszkiem
SKŁADNIKI:
1/2 kapusty pekińskiej
1/2 puszki groszku zielonego
mała czerwona cebula
zielona cebulka
1 marchewka
sól
pieprz
łyżeczka musztardy
2 łyżki jogurtu naturalnego
Przygotowanie:
Kapustę drobno szatkujemy i przekładamy do miski. Dodajemy odsączony z zalewy groszek konserwowy. Czerwoną cebulę obieramy i kroimy w pół plasterki lub drobniej. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach.
Wszystkie składniki mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Musztardę mieszamy z jogurtem i powstałym sosem polewamy surówkę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz